FHR News Archive

- FHR SCHOOL OF LAW DRUKT STEMPEL OP CARIBISCHE MOOT COMPETITIE

 
Picture of FHR Secretariat
- FHR SCHOOL OF LAW DRUKT STEMPEL OP CARIBISCHE MOOT COMPETITIE
by FHR Secretariat - Wednesday, 18 March 2015, 5:58 PM
 

Op donderdag 12 en  vrijdag 13 maart 2015 heeft de prestigieuze Internationale Law Moot Competition van de Caribbean Court of Justice (CCJ)  voor de 7e maal  in Trinidad & Tobago plaatsgevonden.

Met de Law Moot Competition wordt bewustwording van het CARICOM verdrag gestimuleerd door aankomende juristen de mogelijkheid te bieden om in de rol van advocaat   hun onderzoek- en argumentatievaardigheden in de zetting van CCJ met elkaar te meten.

 Dit jaar stond de Law Moot Competition  in het licht van de vraag van  uitvoerbaarheid in nationale jurisdicties van uitspraken van de CCJ  die betrekking hebben op de uitleg van het CARICOM verdrag  en werd onder anderen bijgewoond door vertegenwoordigers van het Diplomatieke en Consulaire Corps en leden van verscheidene rechtelijke instanties..

 Aan de Law Moot 2015 hebben afgevaardigden van 8 Law Schools van de CARICOM landen deelgenomen.

De FHR school of Law heeft voor de tweede keer geparticipeerd en was vertegenwoordigd Jacintha Asarfi, Fayaz Sharman, Manuela Sijlman en Gina Griffith (team advisor). Zij zijn alle vier in de afrondende fase van hun studie Master International and Comparative Law.

 De “CCJ Challenge Shield” is dit jaar, evenals vorig jaar, gewonnen door de Eugene Dupuch Law School van de Bahamas.  De FHR School of Law heeft een kleine, maar belangrijke zege kunnen boeken door in haar ronde te winnen van hun tegenstander, de Hugh Wooding Law School, uit Trinidad. Deze school behoort tot één van de meest prestigieuze Rechtenopleidingen in de CARICOM.

 De CCJ Challenge Shield is uiteindelijk voor de vierde keer gewonnen door Eugene Dupuch Law School van de Bahamas. Op de tweede plaats is de Norman Manley Law School uit Jamaica. 

Zie nieuwsartikelen:
Starnieuws:
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/28085
GFC Nieuws: http://www.gfcnieuws.com/2015/03/16/fhr-school-of-law-drukt-stempel-caribisch-moot-competitie/
Caribbean News Now:http://www.caribbeannewsnow.com/headline-Suriname-takes-part-in-Caribbean-law-moot-competition-25277.html
Website De Nationale Assemblee van de Republiek Suriname: http://dna.sr/nieuws/juridische-medewerker-dna-maakt-goede-beurt-op-law-moot-competition/